Zázvorové brambory

Suroviny

900 g malých nových brambor na poloviny
60 ml sezamového oleje (+ 2 lžíce navíc)
3 lžíce oloupaného a nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky kurkumy
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 limetka
sůl
pepř na dochucení

recept nemá fotografii

Postup

Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme brambory a 2 lžíce zázvoru a opékáme 7 až 10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (opatrně, voa bude stříkat a prskat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu, vrátíme na oheň, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a dle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 702x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 2) 8,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zázvorové brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist