Vepřová panenka plněná švestkami

Suroviny

500 g vepřové panenky
200 g sušených švestek
2 lžíce oleje
150 ml červeného vína
2 lžíce švestkových povidel
50 g mandlí
sůl, pepř
provensálské koření

ukázka receptu Vepřová panenka plněná švestkami
Posunovut vlevo
ukázka receptu Vepřová panenka plněná švestkami
Posunout vpravo

Postup

Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína za občasného otáčení. Pak na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti. Necháme zhoustnout a přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou.
Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou.
Podáváme s bramborami, kroketami nebo hranolkami.
Varianta: místo provensálského koření můžeme přidat špetku mleté skořice

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,329x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová panenka plněná švestkami

Markéta: Friday, January 11, 2013
To anonym: A už jste to jedl/a? Je to naopak vynikající...
anonym: Saturday, December 15, 2012
To snad nemuzete myslet vazne...hnus

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist