Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou

Suroviny

1,5 kg rebarboty
20 g droždí
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla
3 žloutky
špetka strouhaného muškátového oříšku
tuk na plech

DROBENKA:
250 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
100 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžičky mleté skořice

recept nemá fotografii

Postup

Droždí v misce rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka a zahustíme 2 lžícemi mouky. Kvásek poprášíme moukou a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme cukr, změklé máslo nakrájené na kousky, žloutky, muškátový oříšek, kvásek a vše promícháme. Za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme pevné hladké těsto, které necháme vykynout a během této doby je dvakrát prohněteme.

Mezitím očistíme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vločky másla, cukr, vejce a skořici, vše promneme mezi prsty na malé hrudky a vytvoříme drobenku.

Vykynuté těsto rozválíme na plát, který položíme na plech vymazaný tukem a okraj vytáhneme nahoru. Na těsto rozdělíme nakrájenou rebarboru a zasypeme ji drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,457x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist