Moravské koláče

Suroviny

400 g bezlepkové mouky
1 sáček sušeného droždí
30 g cukru
špetka soli
200 ml mléka
70 g rozehřátého másla
2 lžíce oleje
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 bílek

NÁPLNĚ:
švestková povidla
1 lžíce rumu
500 g měkkého tvarohu
2 žloutky
3 lžíce cukru
špetka mleté vanilky
1 lžička nastrouhané citronové kůry

DROBENKA:
50 g másla
2 lžíce pískového cukru
2 lžíce bezlepkové mouky

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosejeme mouku, vmícháme droždí, cukr, citronovou kůru a sůl. V kastrůlku rozehřejeme máslo, horké odstavíme, zalijeme mlékem, olejem a vlažné nalijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.

Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou. Povidla rozmícháme s rumem. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, na plech vyložený pečícím papírem z nich vytvoříme kola a okraje potřeme bílkem. Střídavě je pokryjeme náplněmi, posypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Při 170 °C koláče upečeme dozlatova (20 – 30 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,785x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Moravské koláče


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist