Tykev s hovězím masem

Suroviny

500 g hovězího masa
500 g rajčat
1 kg tykve
polévková zelenina
250 ml vody
3 cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce nakrájené bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
ocet (příp. citrónová šťáva)

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Polévkovou zeleninu očistíme. Vodu přivedeme k varu a dáme do ní maso a zeleninu, osolíme. Vaříme asi hodinu a sbíráme pěnu z vývaru. Maso vyndáme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme.

Tykev oloupeme, lžící vyškrábeme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Olej rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli, přimícháme tykev a dusíme asi 5 minut. Rajčata krátce spaříme vařící vodou, ochladíme ve studené vodě, oloupeme a rozkrájíme na poloviny a spolu s masem a vývarem přidáme k tykvi. Do polévky zamícháme bazalku a povaříme 5 minut. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

Jako příloha se hodí tmavý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,675x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tykev s hovězím masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist