Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami

Suroviny

700 g vykostěné vepřové plece
4 grilovací klobásy
4 silnější plátky slaniny
hlavička bílého zelí
2 lžíce olivového oleje
12 menších brambor
2 hrnky suchého bílého vína
5 bobkových listů
10 kuliček černého pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zelí nakrájíme na proužky, přidáme trošku soli, zalijeme polovinou hrnku vody a dáme do hrnce s pokličkou. Necháme na mírném ohni 10 minut vařit.

Brambory mezitím dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Brambory slijeme, promícháme s olejem a osolíme. Zelí přendáme do pekáčku. Přidáme osolené maso, slaninu a koření. Zalijeme půlkou hrnku vody. Pečeme 30 minut, potom přilijeme víno a ještě hodinu pečeme. Potom přidáme brambory a klobásky, dalších 30 minut pečeme. Pokud máme málo šťávy, přilijeme během pečení vodu. V průběhu pečení maso, slaninu a klobásky obracíme. Po upečení maso nakrájíme na plátky a podáváme s ostatními surovinami, poléváme vypečenou šťávou.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,118x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist