Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Suroviny

600 g kančí vykostěné kýty
60 g sádla
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g cibule
100 g šípkové zavařeniny
20 g slaniny
40 g hladké mouky
1/2 citrónu
5 cl červeného vína
sůl
nové koření
celá skořice
ocet
pískový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmahneme na polovině sádla. Přidáme nové koření, nakrájený oloupaný citron a do hrnce dáme opranou a odblaněnou, slaninou prošpikovanou, osolenou kančí kýtu. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyndáme. Šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze zbytku sádla a mouky, přidáme zavařeninu, víno, skořici, dle chuti osladíme, okyselíme a dosolíme. Vše důkladně zamícháme. Omáčku vaříme dokud nezhoustne. Na závěr ji propasírujeme přes jemný cedník.

Kýtu nakrájíme na slabší plátky a přelijeme šípkovou omáčkou. Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,399x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist