Pařížský dort

Suroviny

KORPUS:
3 vejce
140 g cukru
30 g kakaa
4 lžíce vlažné vody
70 g hrubé mouky
1/2 lžíce prášku do pečiva

KRÉM:
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
40 g kakaa

BEŠAMEL:
30 g másla
30 g hladké mouky
200 ml mléka

300 ml šlehačky
dortová forma 25cm

recept nemá fotografii

Postup

Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu a přimícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, vymícháme do hladka.
Nalejeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.

Uvaříme si bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme. Bešamel vaříme za občasného míchání, poté necháme vychladnout.

Do misky dáme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20mint, krém se musí lesknout.
Korpus vrátíme do formy, naneseme krém a rozetřeme.

Dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, nejlépe však do druhého dne.
Do dvou misek si rozdělíme šlehačku a do jedné přidáme 3 - 4 lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,809x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pařížský dort


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist