Provensálská polévka

Suroviny

500 g rajčat
3 cibule
4 lžíce oleje
1,5 l vody
2 kostky Knorr Slepičí bujón
125 g bílých fazolí
1 saturejka
500 g zelených fazolových lusků
250 g brambor
3 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžička Knorr Aromat
1 svazek bazalky
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na 2 polévkových lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostky, přidáme a krátce smažíme s cibulkou. Přilijeme vodu, rozpustíme v ní Knorr Slepičí bujón. Přidáme bílé fazole a saturejku a vše vaříme přikryté 10 min.

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme, nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše přidáme do polévky a vaříme přikryté cca 20 minut. Z polévky vybereme saturejku a dochutíme Knorr Aromatem a pepřem.

Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Stroužky česneku oloupeme a rozmačkáme. Oboje smícháme s rajským protlakem, zbylým olejem a parmezánem. Hotovou pastu postupně vmícháme do polévky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 042x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist