Pečený vepřový bůček s broskvemi

Suroviny

1 kg libového bůčku v celku s kostí
8 čerstvých broskví překrojených napůl a zbavených pecek (může být i kompot)
1 svazek čerstvého tymiánu (lístky otrháme a posekáme)
200 g másla
sůl
čerstvě umletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220°C.

Do kůže uděláme centimetr od sebe hlubší zářezy, můžeme zajet až do masa, potom nožem opatrně oddělíme částečně maso od kostí. Tymián utřeme s máslem, přidáme sůl a pepř. Takto ochucené máslo rozdělíme do otvorů mezi kostmi a masem, trošku si dáme stranou. Dále do otvorů umístíme co nejvíce broskví. Maso opět přitlačíme ke kostem a pevně je ovážeme režnou nití, aby s v něm broskve držely.

Dáme na plech nebo do pekáče, obložíme zbylými broskvemi a vším, co chceme podávat zároveň s masem. Nahoru položíme zbytek ochuceného másla a pečeme asi hodinu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 309x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený vepřový bůček s broskvemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist