Rizoto s parmskou šunkou a rukolou

Suroviny

360 g rýže na rizoto
4 stroužky česneku
cibule
200 ml bílého suchého vína
6 lžic olivového oleje
1 l horkého drůbežího vývaru
100 g parmské nebo schwarzwaldské šunky
100 g rukoly
1 lžíce másla
6 lžič strouhaného parmazánu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Ve větším hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži a za stálého míchání ji lehce necháme zesklovatět v hrnci.
Zalijeme vínem, stáhneme plamen a mícháme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme vývar, ale jen tolik, aby tekutina pouze zakryla rýži. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. V okamžiku, kdy je rýže skoro hotová, přidáme nakrájenou šunku a pak nakrájenou rukolu, povaříme další 3 minuty.
Až rýže změkne, odstavíme hrnec a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Vše pořádně zamícháme a pod pokličkou necháme ještě 2 minuty odsát. Podáváme s hoblinkami parmazánu a lístky rukoly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,421x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rizoto s parmskou šunkou a rukolou

anonym: Thursday, January 05, 2017
Varim len toto🖒🖒🖒

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist