Estonská dýňová polévka

Suroviny

1 kg dýně
4 hrnky kuřecího vývaru
60 g másla
1 cibule
3/4 hrnku smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvá bazalka

recept nemá fotografii

Postup

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky, v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a opékáme jí opatrně zhruba 15 minut doměkka. Přidáme dýni, vývar a vaříme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně změkně, potom jí necháme vychladit. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku za stálého míchání ohřejeme.
Před podáváním jí posypeme čerstvou bazalkou.

Pozn.: Pokud není dýně úplně dozrálá, můžeme jí použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,056x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Estonská dýňová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist