Išlské dortíčky

Suroviny

TĚSTO:
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
30 g mletých vlašských ořechů
20 g kakaa
špetka strouhané citronové kůry
špetka mleté skořice
hladká mouka na vál

KRÉM:
250 g másla
2,5 dl mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr dle chuti
trochu rumu

NA OZDOBU:
čokoládová poleva
kandovaná pomerančová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, nakrájeného másla, cukru, vejce, žloutku, mletých ořechů, kakaa, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme hodinu odležet v chladu. Odlžené těsto rozválíme na pomoučeném válu na středně silný plát a vykrojíme z něj kolečka. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut.

Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a za stálého míchání vaříme, až vznikne hustý pudink. Necháme ho za průběžného míchání vychladnout, pak do něj zašleháme máslo a dle chuti cukr a ochutíme ho rumem. Tímto krémem slepíme vždy dvě vychladlá kolečka, na povrchu je potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, ozdobíme nasekanou kandovanou kůrou a necháme zaschnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,627x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Išlské dortíčky

anonym: Tuesday, December 11, 2012
Do krému rozhodně patří oříšky!

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist