Cmunda - bramborák

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mléka
sůl
majoránka
1 lžička celého kmínu
1 lžíce hladké mouky
olej na smažení

ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunout vpravo

Postup

Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.
Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách.

Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 23 493x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,19 (počet: 68) 8,19 68 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cmunda - bramborák

Petra: 20. října 2015
vyskoušela jsem tu cmundu jak píše paní níže místo mouky-strouhánka a je to super věc.Chtěla bych jí poděkovat :) cmunda chutnala všem :D Moc dík za radu
anonym: 5. listopadu 2012
bramborák mám nejraději,někdy si dělám ze zelím a ang.slaninou velmy dobre
Laďka: 29. března 2010
...hned to zkusím s tou strouhankou a s vajíčkem, samozřejmě ;o)Laďka, Praha
Jana: 5. prosince 2009
A když je uděláte bez koření, můžete je posypat cukrem. To milují moje děti.
anonym: 7. září 2009
Já místo mouky používám bramborové těsto v prášku.A brambory strouhám na hrubo nedávám vejce!
anonym: 8. června 2007
dik
anonym: 8. června 2007
nežrat
anonym: 8. června 2007
tučné žrádlo...
anonym: 25. března 2007
Dobrý den,chtěla bych přispět jednou radou.Už to dělám léta a kdo ochutná moje bramboráčky,ptá se proč jsou tak dobře křupavé.Je to velice jednoduché.Místo mouky zahustím bramborové těsto prositou strouhankou.Je jemná,ale když se bramboráky smaží na oleji,krásně se do zlatova opečou a křupou.Nemám ráda bramboráky,ve kterých je příliš mnoho mouky,takže jsem to vyřešila takto.A ještě je dobré,když k bramboráčkům uděláte zelný salát,který je velice jednoduchý.Sáček zakysaného zelí,nadrobno nakrájenou malou cibuli,cukr dle chuti a asi 1 dcl vody.Zamícháte a porcujete buď přímo na talíř k bramboráčkům nebo zvlášť do misek.Takže dobrou chuť Vám přeje Jana Klejnová z Hradce Králové.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Brousky na nože

Kvalitní brousky na kuchyňské nože zakoupíte na Tescoma.cz!

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Odšťavňovače

Odšťavňovač - zdraví, které si můžete koupit. Výběr špičkových značek.

Restaurace Klatovy

Baječné jídlo, výhodná meníčka to je Ambrosia restaurace v Klatovech.

Tvorba stránek Brno

Tvorba webových stránek v Brně včetně SEO optimalizace.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!