Cmunda - bramborák

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mléka
sůl
majoránka
1 lžička celého kmínu
1 lžíce hladké mouky
olej na smažení

ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunout vpravo

Postup

Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.
Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách.

Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 24,488x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.19 (počet: 68) 8.19 68 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cmunda - bramborák

Petra: Tuesday, October 20, 2015
vyskoušela jsem tu cmundu jak píše paní níže místo mouky-strouhánka a je to super věc.Chtěla bych jí poděkovat :) cmunda chutnala všem :D Moc dík za radu
anonym: Monday, November 05, 2012
bramborák mám nejraději,někdy si dělám ze zelím a ang.slaninou velmy dobre
Laďka: Monday, March 29, 2010
...hned to zkusím s tou strouhankou a s vajíčkem, samozřejmě ;o)Laďka, Praha
Jana: Saturday, December 05, 2009
A když je uděláte bez koření, můžete je posypat cukrem. To milují moje děti.
anonym: Monday, September 07, 2009
Já místo mouky používám bramborové těsto v prášku.A brambory strouhám na hrubo nedávám vejce!
anonym: Friday, June 08, 2007
dik
anonym: Friday, June 08, 2007
nežrat
anonym: Friday, June 08, 2007
tučné žrádlo...
anonym: Sunday, March 25, 2007
Dobrý den,chtěla bych přispět jednou radou.Už to dělám léta a kdo ochutná moje bramboráčky,ptá se proč jsou tak dobře křupavé.Je to velice jednoduché.Místo mouky zahustím bramborové těsto prositou strouhankou.Je jemná,ale když se bramboráky smaží na oleji,krásně se do zlatova opečou a křupou.Nemám ráda bramboráky,ve kterých je příliš mnoho mouky,takže jsem to vyřešila takto.A ještě je dobré,když k bramboráčkům uděláte zelný salát,který je velice jednoduchý.Sáček zakysaného zelí,nadrobno nakrájenou malou cibuli,cukr dle chuti a asi 1 dcl vody.Zamícháte a porcujete buď přímo na talíř k bramboráčkům nebo zvlášť do misek.Takže dobrou chuť Vám přeje Jana Klejnová z Hradce Králové.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist