Pomerančový dezert

Suroviny

1 pomeranč
80 g cukrářských piškotů
4 lžíce pomerančového likéru (příp. pomerančové šťávy)
150 g moka čokolády
2 vejce
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička instantního espressa v prášku
1/4 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rozpuštěného másla
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hnědého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Pomeranč omyjeme, kůru ostrouháme a šťávy vylisujeme (cca 80 ml šťávy). Piškoty poskládáme do ploché nádoby, pokapeme je likérem a šťávou. Čokoládu rozlámeme a za stálého míchání při mírné teplotě rozpustíme v 6ti lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků a lžíce moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky, zbývající moučkový cukr, espresso, zázvor a 2 lžíce horké vody ušleháme do pěny. Postupně přidáváme tekutou čokoládu a potom máslo. Nakonec vmícháme sníh.

Pěnu naneseme na piškoty. Dáme chladit do lednice na minimálně 4 hodiny. Ušleháme smetanu a navrstvíme jí na pěnu. Posypeme hnědým cukrem a pomerančovou kůrou a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 366x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový dezert


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist