Tarte Tatin se skořicí (obrácený koláč)

Suroviny

1 kg jablek
1 balení listového těsta
šťáva z 1 citronu
rum
1 balíček skořicového cukru
125 g másla
rozinky nebo ořechy

recept nemá fotografii

Postup

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Ochutíme citronovou šťávou. Formu vymažeme máslem a vyskládáme do ní jablka až po okraj. Pokud chceme do koláče přidat rozinky (příp. ořechy), smícháme je s jablky a touto směsí vyložíme formu. Směs zakryjeme tence vyváleným listovým těstem, které ořízneme podle tvaru formy a propícháme ho vidličkou, aby během pečení nevyběhlo. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme skořicový cukr a rum a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Upečený koláč vyklopíme a ještě teplý ho polijeme vzniklou skořicovou směsí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,835x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tarte Tatin se skořicí (obrácený koláč)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist