Kyselo s vejci z Krkonoš

Suroviny

3/4 l vody
4 vejce
4 větší brambory
2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých
50 g másla
kmín
sůl
pažitka
na kvas:
10 lžic žitné mouky
50 g droždí
400 ml vody
kousek chlebové kůrky

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme kvas tak, že droždí, mouku a chlebovou kůrku rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. Sušené houby rozdrtíme (čerstvé nadrobno nakrájíme), vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme část másla, přilijeme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Pak je vmícháme do polévky. Kvas nejprve důkladně promícháme, pak jej vmícháme do polévky a povaříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do hotové polévky. Na talíři kyselo posypeme nakrájenou pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,748x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.25 (počet: 4) 6.25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kyselo s vejci z Krkonoš

anonym: Wednesday, March 17, 2010
Droždí do kysela? To si snad děláte pr*del? Tam žádný droždí se nedává a to já moc dobře vím, protože si ho minimálně 1× za měsíc dělám a to vám tady pomalu každý na Krkonoších, kdo ho dělá řekne.
anonym: Thursday, December 14, 2006
Děkuji za upozornění, už je to opravené. Zdena
anonym: Thursday, December 14, 2006
Chtěl bych se zeptat, zda na přípravu kvasu, tj. rozmíchání 10 lžíc žitné mouky, 50 g droždí + chlebová kůrka opravdu stačí 40 ml vody. Nechybí tam nula (400 ml). Děkuji za upřesnění či potvrzení.
Jura Čermák
juracermak@gmail.com

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist