Gruzínská kuřecí polévka

Suroviny

1/2 kuřete
1,5 l vody
60 g másla
40 g hladké mouky
1 cibule
50 g vlašských ořechů
50 g jarní cibulky
šťáva z 1/2 citronu
2 žloutky
petrželová nať
špetka šafránu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuře omyjeme a dáme do studené vody, osolíme, přidáme šafrán a uvaříme doměkka. Uvařené maso obereme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme troškou vývaru.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem. Dobře rozmícháme a na mírném ohni vaříme 45 minut.

Vývar přecedíme, dáme do něj maso, nakrájenou jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy a necháme přejít varem. Do uvařené polévky dáme rozšlehané žloutky a citronovou šťávu.

Před podáváním dozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,612x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Gruzínská kuřecí polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist