Domácí celozrnný chleba

Suroviny

250 g celozrnné pšeničné mouky
100 g žitno - pšeničné mouky
1 droždí
20 g olivového oleje
180 ml vlažné vody
1 lžička soli

recept nemá fotografii

Postup

Mouku dáme do mísy, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 100 ml vlažné vody, olej, sůl a směs důkladně propracujeme a necháme přikryté na teplém místě vykynout.

Pak těsto znovu propracujeme, uděláme z něj kouli, dáme jí na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout. Poté povrch chleba potřeme vodou, lehce poprášíme moukou a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a pečeme zhruba hodinu. Chleba po upečení necháme vychladnout, teprve poté krájíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 129x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 2) 5,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Domácí celozrnný chleba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist