Rigatoni s mořskými plody

Suroviny

250 g krátkých makaronů (rigatoni)
6 lžic olivového oleje
3 lžíce bílého vinného octa
1 cibulka
2 stroužky česneku
1 malá feferonka
3 rajčata
300 g mražené směsi mořských plodů
špetka šafránu
1/2 lžičky kari
4 - 5 lžic suchého bílého vína
čerstvě mletý bílý pepř
1 svazek bazalky
1/2 svazku kopru

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny uvaříme ve větším hrnci, aby byly na skus, scedíme je, propláchneme vlažnou vodou a necháme je okapat. Potom je promícháme se dvěmi lžícemi oleje a dvěmi lžícemi octa. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, feferonku najemno nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme slupku, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme zmrazené mořské plody, osolíme, okořeníme a zvolna dusíme několik minut. Přimícháme víno a dusíme ještě 2 minuty. Směs necháme trošku vychladnout, přidáme kostičky rajčat, osolíme a opepříme. Dochutíme octem a vmícháme do těstovin.

Salát necháme hodinu odležet a servírujeme ho posypaný nasekanými bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 538x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rigatoni s mořskými plody


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist