Kachna pečená na hruškách

Suroviny

1 kachna
1 lžíčka soli
4 hrušky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky skořice
80 g másla
150 ml červeného vína
500 ml zeleninového vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky bez jadřince. 10 čtvrtek hrušek vložíme do kachny s tymiánem, skořicí a máslem a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170.C asi 45 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších asi 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem a v případě potřeby podléváme zbývajícím vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190.C. Za občasného polévání kachny výpekem ji dopečeme dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,355x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna pečená na hruškách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist