Bochánky se šlehačkou

Suroviny

160 g hrubé mouky
90 g másla
1/4 l vody
špetka soli
4 celá vejce
šlehačka
1 lžíce cukru
tuk na vymazání plechu
případně vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme mouku, odstavíme z ohně a ihned mícháme, dokud se neutvoří hladká hustá hrouda. Znovu ji dáme na mírný oheň propařit. Pak těsto přendáme do studené mísy a mícháme stále do zchladnutí. Pak postupně do těsta zatíráme vejce. Důkladně vymíchané těsto dáme do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou trubičkou a na tukem vymazané plechy stříkáme malé bochánky. Pokud na ně nebudeme dávat polevu, potřeme je vejcem. Bochánky dáváme do trouby silně vyhřáté a 5 minut troubu neotvíráme. Po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme při mírné teplotě. Vychladlé bochánky plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Zdobíme polevou nebo moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 557x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bochánky se šlehačkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist