Dušené hlávkové zelí

Suroviny

1 hlávka zelí (bílé nebo červené)
100 g tuku (nejlépe sádla)
1 cibule
2 lžičky kmínu
2 lžíce cukru
sůl
ocet podle chuti
1 syrová brambora

ukázka receptu Dušené hlávkové zelí
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dušené hlávkové zelí
Posunout vpravo

Postup

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku na pánvi necháme zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem a cukrem. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme. Na závěr přidáme ocet podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 14,632x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.83 (počet: 23) 7.83 23 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené hlávkové zelí

Týnka: Saturday, October 05, 2013
Bezva receptík, konečně postup, který jsem potřebovala.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist