Játra dušená na cibulce

Suroviny

600 g jater
80 g tuku nebo sádla
1 středně velká cibule
1 lžička hladké mouky
špetka pepře
1/2 lžičky kmínu
sůl

ukázka receptu Játra dušená na cibulce
Posunovut vlevo
ukázka receptu Játra dušená na cibulce
Posunout vpravo

Postup

Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová, přendáme je do teplé mísy (vhodná je termomísa). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Pokud potřebujeme více šťávy, rozmícháme 1 lžičku hladké mouky asi v 1/3 hrnku studené vody a podle potřeby za stálého míchání přiléváme do šťávy. Necháme provařit. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.
Přílohy: rýže, brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 25,897x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.68 (počet: 41) 7.68 41 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra dušená na cibulce

anonym: Monday, July 09, 2012
Jednoduche, rychle=vyzkousim
anonym: Monday, August 22, 2011
600 g
anonym: Monday, November 03, 2008
Omáčku jsem ještě trochu dochutila Masoxem :o)
anonym: Thursday, April 24, 2008
Ovšem, děkuji za upozornění. Už je to opravené. Zdena
anonym: Thursday, April 24, 2008
60g jater je málo ne? :-)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist