Zajíc pečený

Suroviny

1 zaječí zadek
1 velká cibule
100 g másla nebo tuku
60-80 g slaniny
6 kuliček pepře
1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky)
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Zajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.
Přílohy: knedlíky, opečené brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,480x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 4) 9.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajíc pečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist