Nadívané žampióny

Suroviny

10 větších žampiónů
80 g strouhanky
50 g másla
2 žloutky
troška zázvoru nebo maličko muškátového květu
petrželová nať
mléko podle potřeby
30 g másla na smažení nebo slaniny

ukázka receptu Nadívané žampióny
Posunovut vlevo
ukázka receptu Nadívané žampióny
Posunout vpravo

Postup

Žampióny oloupeme a opatrně vyloupneme nožičky. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a strouhanku. Je-li hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Z nádivky uděláme kuličky a dáme je do kloboučků. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji v pekáčku, nebo v něm rozehřejeme máslo a na něj postavíme plněné houby a pečeme v troubě, dokud nádivka nezrůžoví a houby nezměknou.
Příloha: bamborová kaše nebo vařené brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8 263x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,92 (počet: 12) 4,92 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívané žampióny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist