Bublanina

Suroviny

4 vejce
160 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
višně (mohou být kompotované)
hrubá mouka nebo piškotové drobečky na obalení višní
tuk na vymazání pekáče
hrubá mouka na vysypání pekáče

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 30 g cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zaprášíme troškou mouky. Nakonec po lžících vmícháme mouku. Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče. Čerstvé višně přebereme a opláchneme. Kompotované necháme okapat. Pak je obalíme v hrubé mouce nebo piškotových drobečcích (tím je vysušíme, piškot nevlhne a višně neklesnou až ke dnu, kde by se připalovaly). Pečeme při 175.C (při vyšších teplotách těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nízkých se vysuší). Bublanina je upečena, když okraje odstávají od pekáče. Můžeme jej také zkontrolovat špejlí - upečený piškot se na ni nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 483x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,14 (počet: 7) 5,14 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Ceske-casino-online.cz

České casino recenze i hry.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist