Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou

Suroviny

1,5 hrnku dlouhozrnné rýže
1 konzerva krájených rajčat se šťávou
700 g vykostěného stehenního kuřecího masa bez kůže
450 g pikantní klobásy, nakrájené na plátky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
2 řapíkaté celery, nakrájené na kostičky
1/2 zelené papriky, nakrájené na kostičky
1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky sušeného oregana
1/4 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky soli
kajenský pepř
2 hrnky kuřecího vývaru
250 g oloupaných a předvařených krevet
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
3 jemně nasekané zelené cibulky

ukázka receptu Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou
Posunovut vlevo
ukázka receptu Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou
Posunout vpravo

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Ve velké pánvi osmažíme na horkém oleji kuřecí maso z obou stran a dáme ho stranou. Na pánev dáme klobásu, cibuli, celer, papriku, tymián, oregáno, mletou papriku, sůl a kajenský pepř a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme rýži, rajčata i se šťávou a vývarem a zase přivedeme k varu.
Tuto rýžovou směs včetně kuřecího masa dáme do pekáčku a zakryté pečeme asi 40 – 45 minut, dokud není rýže a maso hotové. Poté vmícháme krevety, petržel a zelenou cibulku, znovu zakryjeme a dalších 5 – 8 minut zapékáme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,796x
Zdroj: food.com
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist