Penne ve smetanové omáčce

Suroviny

400 g penne (případně kolínek nebo vřeten)
500 g filé z lososa
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce citronové šťávy
100 ml bílého vína
200 ml smetany
1-2 lžíce granulované jíšky
1-2 lžičky provensálského koření
cukr
bazalka
1-2 lžičky směsi čtyř pepřů

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny vaříme na skus podle návodu na obalu, tedy zhruba 10 minut ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody.
Filé z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velké kusy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a kousky ryby na něm z obou stran opékáme. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, bílé víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a zhruba 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a také trochu přisladíme. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Kousky ryby vložíme do omáčky a asi 5 minut prohříváme pod bodem varu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,311x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.60 (počet: 5) 9.60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Penne ve smetanové omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist