Bramborový nákyp s hruškami

Suroviny

450 g brambor
50 g šunky
3 hrušky
250 ml mléka
2 polévkové lžíce světlé jíšky (na másle za stálého míchání krátce osmažená hladká mouka)
100 g gorgonzoly
sůl, pepř
hruška na ozobení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, šunku nakrájíme na kostičky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláč (nebo kulaté zapékací misky) dáme nejprve vrstvou brambor, osolíme je a opepříme. Na ni klademe do kruhu hrušky. Mléko osolíme, opepříme a svaříme, zahustíme jíškou a vaříme 1 minutu. Pak do něj přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a stále mícháme, dokud se nerozpustí. Pak touto směsí zalijeme hrušky a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut.
Zdobíme plátky omyté hrušky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 184x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový nákyp s hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist