Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky

Suroviny

200-250 g hovězího masa na polévku
1-2 morkové kosti
1 mrkev
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
3 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
100 g jater
1 žloutek
1 lžička majoránky
strouhanka podle potřeby
petrželová nať nebo pažitka
domácí nudle (nebo kupované vlasové)

ukázka receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Posunout vpravo

Postup

Maso a kosti omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Přidáme nové koření a pepř. Vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar přecedíme. Kořenovou zeleninu okrájíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubším struhadle a dáme vařit do čistého vývaru. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, pokrájíme a přidáme do vývaru. Játra naškrabeme nebo umeleme, 1 stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí a majoránkou, přidáme žloutek a smícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vznikla hustší směs. Můžeme přidat i sníh z bílku. Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama malé hladké kuličky. Když je zelenina měkká, přidáme knedlíčky do polévky a vaříme asi 3 minuty, pak přidáme domácí nudle (viz Přílohy - Těstoviny - Domácí nudle) nebo kupované vlasové nudle. Pokud chceme mít polévku čirou, nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě a do polévky přidáváme až před servírováním. Libové části hovězího masa nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Krátce povaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch a nudle nejsou měkké. Na talíři sypeme porce polévky omytou na nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Podle libosti můžeme do talíře přidat vyklepnutý morek z morkové kosti.

Poznámka: pro někoho je pochoutkou morek rozetřený na čerstvý chléb a posolený.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 508x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,88 (počet: 17) 8,88 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky

Vlaďka: 1. července 2010
Dobrý den, dnes jsem dělala polévku, podle Vašeho receptu, a jedním slovem vy-ni-ka-jí-cí..ani jsem nemusela přidávat sůl, vše bylo výborné...DOPORUČUJI!!!!
anonym: 18. listopadu 2007
diky
anonym: 18. listopadu 2007
Nevím, jestli dobře rozumím dotazu, ale polévku vařím asi ze 3 l vody, podle potřeby dolévám vařící vodu. Záleží na tom, jak silnou a hustou polévku chcete. Zpočátku dávám méně soli a podle potřeby dosoluji na závěr.
anonym: 18. listopadu 2007
omlouvam se za blbej dotaz ale na kolik litru osolene vody se ma dat varit? :)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Brousky na nože

Kvalitní brousky na kuchyňské nože zakoupíte na Tescoma.cz!

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Odšťavňovače

Odšťavňovač - zdraví, které si můžete koupit. Výběr špičkových značek.

Restaurace Klatovy

Baječné jídlo, výhodná meníčka to je Ambrosia restaurace v Klatovech.

Tvorba stránek Brno

Tvorba webových stránek v Brně včetně SEO optimalizace.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Vestavěné skříně Brno

Realizujeme kvalitní vestavěné skříně na míru v Brně a okolí.