Hrachová polévka

Suroviny

1,5 l vody
200 g hrachu
50 g cibule
40 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku (místo jíšky můžeme použít smetanu s rozšlehaným žloutkem)
česnek - cca 4 stroužky
majoránka
1/8 l mléka
15 g soli
chléb nebo pečivo
případně uzenina

ukázka receptu Hrachová polévka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Hrachová polévka
Posunout vpravo

Postup

Hrách den předem přebereme, vypereme na namočíme do studené vody. Druhý den na ně dolijeme studenou vodu a vaříme 2-3 hodiny, dokud slupka zcela nezměkne. Solíme až hotovou polévku, jinak by luštěniny nezměkly. Uvařený hrách umeleme na masovém strojku nebo propasírujeme přes síto. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zahustíme jíškou připravenou na pánvi na mírném ohni za stálého míchání z másla a hladké mouky a nadrobno nakrájené cibule. Hotovou polévku osolíme a zjemníme mlékem. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou uzeninu. K polévce podáváme na kostičky nakrájený a dokřupava opečený chléb nebo pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 36,216x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.76 (počet: 49) 7.76 49 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrachová polévka

anonym: Saturday, March 23, 2013
Já tam nedávám to mléko, ale jinak O.K.
anonym: Tuesday, September 22, 2009
My ho tam nedáváme.
anonym: Sunday, September 20, 2009
A co pepř?

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist