Francouzské brambory (skládané)

Suroviny

1 kg brambor
2-3 vejce
100 g tuku nebo oleje
250 ml mléka
200 g uzeného masa nebo měkkého salámu
20 g strouhaného sýra
sůl, pepř

ukázka receptu Francouzské brambory (skládané)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Francouzské brambory (skládané)
Posunout vpravo

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s masem nebo uzeninou nakrájenou na kousky. Každou vrstvu brambor pokropíme olejem nebo rozpuštěným tukem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby, po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.

Poznámka: Vrstvu uzeného masa nebo uzeniny můžeme proložit cibulí nakrájenou na kostičky.

Podáváme se sladkokyselými okurkami, rajčaty nebo zeleninovými saláty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,956x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 6) 8.33 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzské brambory (skládané)

anonym: Monday, October 11, 2010
recept určitě dobrý ale bezmasý jídlo to není...
anonym: Thursday, February 21, 2008
já to ještě prolívám \\"omáčkou\\" - a ta se skládá z mlíka, kečupu, česneku a tatarky (buď normal nebo sójové) a všechny vsrtvy tím poliju. není to pak tak suché :-)
anonym: Friday, December 01, 2006
velice dobry recept

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist