Chlupaté knedlíky
Suroviny
750 g syrových brambor
1 vejce
270-300 g hrubé mouky
10 g soli
50 g sádla na omaštění
Postup
Brambory oškrabeme nebo okrájíme, omyjeme, jemně ustrouháme. Část vylouhované vody slijeme. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 6-8 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzdvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.
Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 18 342x
Komentáře receptu Chlupaté knedlíky
anonym: | pátek 18. listopadu 2011 |
to jsou knedle jako od maminky a strašně dobrý | |
anonym: | pondělí 19. září 2011 |
mnam | |
anonym: | sobota 13. srpna 2011 |
jsou výborný | |
anonym: | pondělí 14. března 2011 |
ja nevim nikdy jsem je nevařila až dnes tak uvidim | |
anonym: | neděle 29. srpna 2010 |
aby nastrouhané brambory neztmavly (či nezezelenaly) já přidávám šťávu z 1/2 citronu. Na chuti to není vůbec znát a barvu mají pořád stejnou.. | |
anonym: | neděle 25. července 2010 |
Chlupate knedliky jsou staroceske jidlo,presneji pochazi z jiznich cech.Z daneho mnozstvi brambor uvarime tretinu,vodu slijeme,brambory rozmackame a nechame vychladnout.Ostatni brambory nastrouhame na jemnem struhadle a v uterce vymackame prebytecnou vodu.Brambory varene i syrove smichame v mise se soli a polohrubou moukou tak,aby testo bylo pekne tuhe,udelame z nej kulicky velikosti tenisoveho micku,ktere ovalime v mouce.Dame varit do vetsiho hrnce,vrouci osolene vody asi 25 minut,obcas promichame,aby nesedli ke dnu a neprilepili se.Uvarene knedliky na taliri roztrhnem vidlickama,polejem cibulkou,cesnekem,stavou z masa a polejeme zavarenyma brusinkama.Podavame s pecenym masem,krkovicka bucek nebo libove,kdo co ma rad.Tohle jidlo nema chybu a verte,ze to oceni cela rodina...hold babicky vedeli co je dobre... | |
anonym: | pondělí 21. června 2010 |
Zkuste přidat trochu pášku do pečiva, jsou nadýchanější. Aby netmavly musí se vymačkat dost vody a přidat mléko. | |
anonym: | pondělí 11. ledna 2010 |
ja je taky krajim na prkynku,sou moc dobre. | |
anonym: | neděle 27. prosince 2009 |
Já zase dělám knedlíky ze syrových brambor,kolik brambor.tolik housek.Brambory nastrouhat,přidat stejný počet nakrájených housek.1vejce.sůl.brambory by měly být pokud možno stejné velikosti,ani malé,ani moc veliké.Jsou fakt výborné. | |
anonym: | čtvrtek 5. listopadu 2009 |
ja je krajim na prkynku. | |
anonym: | čtvrtek 15. října 2009 |
přidávám trošku česneku a pepř a aby knedlíky netmavly rovnou je smíchám se zelím | |
anonym: | neděle 24. srpna 2008 |
A když přidáte orestované houby na kostky,mňam. | |
anonym: | úterý 20. května 2008 |
Nastrouhané syrové brambory opravdu tmavnou (proč, to opravdu nevím), musí se rychle zpracovat. Pomáhá, když se smíchají s troškou mléka. Zdena | |
anonym: | pondělí 19. května 2008 |
proč mě brambory když je nastrouhám zezelenají.děkuji | |
anonym: | sobota 28. července 2007 |
mam knedle moc rada tak alespon vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvnnj |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!