Hovězí guláš

Suroviny

600-700 g kližky nebo líčka
2-3 cibule
50 g sádla nebo oleje
špetka majoránky
1 stroužek česneku
hovězí vývar nebo vývar z masoxu
na špičku nože pepře
na špičku nože mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl

ukázka receptu Hovězí guláš
Posunovut vlevo
ukázka receptu Hovězí guláš
Posunout vpravo

Postup

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme osmažit na sádle nebo na oleji do světle žluta. Přidáme mletou papriku a na kostky nakrájené očistěné maso. Maso podusíme, a když je šedé, přilijeme trochu vody, přidáme ostatní koření a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Průběžně přiléváme jen malé množství vody nebo vývaru. Když je maso měkké, necháme vysmahnout šťávu, zaprášíme moukou a dusíme již bez podlití, dokud se šťáva nezapraží a nedostane barvu. Pak přilijeme vývar a povaříme.
Podáváme s knedlíky, těstovinami, rýží, chlebem nebo pečivem.

Poznámka: místo česneku a majoránky můžeme do hotové omáčky přidat asi 100 g na nudličky nakrájené kořenové zeleniny nebo kyselých okurek, jindy na proužky nakrájené papriky bez jader a na kousky nakrájená horkou vodou spařená a oloupaná rajčata - krátce je v omáčce povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,121x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.13 (počet: 24) 7.13 24 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist