Lokše

Suroviny

(pro 4 osoby)
750 g brambor
175 polohrubé mouky
1 vejce
sůl
40 g rozehřátého sádla
100 g brynzy
svazek pažitky
hladká mouka na posypání válu

recept nemá fotografii

Postup

Brambory ve slupce dáme ve studené vodě vařit (všechny potopené) doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout a pak je oloupeme. Když vystydnou, najemno je nastrouháme. K nim přidáme prosátou mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Vál pomoučníme hladkou moukou a z těsta vyválíme 3 mm silnou placku. Pak z ní vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Teflonovou pánev potřeme sádlem a lokše pomalu opékáme z obou stran dozlatova (můžeme i na sucho). Vidličkou rozmačkáme brynzu. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Ještě teplé lokše potíráme rozehřátým sádlem, roztíráme na ně brynzu a posypeme pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,119x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.62 (počet: 13) 7.62 13 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lokše

anonym: Wednesday, January 18, 2012
moc dobré - doporučuji
anonym: Sunday, August 07, 2011
výborná varianta je také na sladko. Rozemeleme mák ten smícháme s cukrem, ve směsi potom obalímé ještě horkou placku. Nazávěr ji potřeme povidly a stočíme jako palačinku.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist