Závin s mletým masem

Suroviny

(pro 4 osoby)

na těsto:
250 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 žloutky
½ lžičky soli
1 vejce na potření závinu

na náplň:
500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa
100 g eidamu
1 vejce
2 feferonky
1 cibule
strouhanka
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj nalijeme olej, přidáme žloutky a 125 ml studené vody. Vypracujeme vláčné těsto a nejméně na půl hodiny ho necháme. Feferonky omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Sýr nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Feferonky, sýr a cibuli přidáme k masu, opepříme, osolíme, přidáme vejce a rukama důkladně zpracujeme. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na tenký plát. Posypeme ho strouhankou a na ni nerozložíme masovou směs. Těsto srolujeme a přeneseme ho na plech, vyložený pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220.C, pečeme asi 45 minut.
Podáváme s rajskou omáčkou nebo jen s kečupem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,568x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.50 (počet: 2) 4.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Závin s mletým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist