Hamburgery na grilu

Suroviny

500 g libového hovězího masa
8 žemlí
8 salátových listů
2 rajčata
2 cibule
2 sladkokyselé okurky
kečup
sůl, pepř
olej
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a dvakrát umeleme. Lehce promícháme se solí a pepřem, ale nehněteme. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů (můžeme je odvážit) a rukama potřenýma olejem z nich utvoříme kulaté, ne příliš tenké, hamburgery. Položíme je na alobal potřený olejem a uložíme do chladna. Žemle rozkrojíme. Listy salátu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a osušíme, cibuli oloupeme, okurky necháme okapat a vše nakrájíme na tenká kolečka. Hamburgery potřeme olejem a grilujeme po obou stranách 8 minut. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly. Na spodní díl žemlí dáme salátový list, na něj hamburger, pak rajče, okurku a cibuli. Přidáme trochu kečupu a přiklopíme horní polovinou žemle.

Poznámka: podle chuti můžeme dát na hamburgery i hořčici nebo majolku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,883x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.40 (počet: 10) 6.40 10 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hamburgery na grilu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist