Lívance z litého kynutého těsta

Suroviny

½ l mléka (může být i kyselé)
250-300 g hladké mouky
1 celé vejce (nebo 2 žloutky)
30 g cukru krupice
15 g droždí
špetka soli
tuk na vymazání lívanečníku

ukázka receptu Lívance z litého kynutého těsta
Posunovut vlevo
ukázka receptu Lívance z litého kynutého těsta
Posunout vpravo

Postup

Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky a vlažného mléka a necháme kynout. Pak do kvásku zašleháme vejce a střídavě přidáváme mouku a mléko, aby se nevytvořily žmolky (mouku s vlažným mlékem a vejci můžeme také ušlehat ručním šlehačem a přidat kvásek). Těsto necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak těsto lijeme menší naběračkou (při smažení ještě dokynou) do vymaštěných a vyhřátých důlků na lívanečníku a po obou stranách smažíme dorůžova.
Podáváme s různými druhy zavařeniny, nebo potřené máslem a obalené ve skořicovém cukru, se žahourem (namačkané borůvky s cukrem) či jahodami, malinami a ochucené lívance můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 13,073x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.32 (počet: 28) 7.32 28 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance z litého kynutého těsta

monika: Thursday, May 01, 2014
výborné
anonym: Thursday, May 01, 2014
moc dobrý a rychlí

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist