Rajská omáčka

Suroviny

1 cibule
cukr podle chuti
sůl
8 ks hřebíčků
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
bobkový list
konzerva rajského protlaku
1 šlehačka (nebo mléko s kouskem másla)
hladká mouka na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Na tuku osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s cukrem. Osolíme, přidáme koření, bobkový list a rajský protlak. Zalijeme vodou a 30 minut vaříme. Pak omáčku přecedíme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme do hladka rozmíchali hladkou mouku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 318x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,60 (počet: 5) 7,60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajská omáčka

anonym: pátek 23. dubna 2010
...na ředění je dobře ředit "pivem" a na zahuštění je zase dobré zahustit "vodkou"...
anonym: pátek 18. ledna 2008
Vodu dávám odhadem asi 1/2 l, podle potřeby je pak možno vařící vodu přidat, pokud by omáčka byla moc hustá, nebo v trošce studené vody dohladka rozmícht hladkou mouku a za stálého míchání přolévat, pokud by byla moc řídká.
anonym: pátek 18. ledna 2008
kolik vody?
anonym: sobota 4. srpna 2007
rajská je rajská, ta skořice je tam dobrá
anonym: sobota 4. srpna 2007
lepší je bez šlehačky a přidat celou skořici, fakt.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist