Roláda pražské babičky
Suroviny
6 bílků
6 žloutků
60 g cukru
120 g hrubé mouky
Krém:
kakao
máslo
cukr
na posypání:
strouhaný kokos




Postup
Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230.C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.
Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem.
Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 006x

Komentáře receptu Roláda pražské babičky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!
Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.
Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.
Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.
Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!