Roláda pražské babičky

Suroviny

6 bílků
6 žloutků
60 g cukru
120 g hrubé mouky

Krém:
kakao
máslo
cukr

na posypání:
strouhaný kokos

ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunout vpravo

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230.C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.
Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem.
Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 033x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,25 (počet: 8) 9,25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roláda pražské babičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist