Bažant po myslivecku

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 mladý bažant (1 kg)
1 lžička soli
½ lžičky pepře
100 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1/8 l bílého vína
1/8 l vývaru z masoxu
250 g čerstvých hub
4 lžíce másla
150 g mladých cibulek
1 lžička Solamylu
4 lžíce smetany

recept nemá fotografii

Postup

Bažant je nejchutnější během sezóny.
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Zahřejeme v pánvi na střední teplotu olej a bažanta opečeme dohněda. S vývarem a vínem ho pak pečeme při nízké teplotě prsíčky dolů (aby nevyschl) asi 40 minut. Očištěné houby nakrájíme na kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby na něm 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a opečeme na 2 lžících másla dozlatova. Bažanta vyjmeme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme do výpeku a necháme vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme.

Příloha: vařené brambory nebo selský chléb. Červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,879x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.17 (počet: 6) 7.17 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bažant po myslivecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist