Srnčí ragú

Suroviny

srnčí z hlavy, krku, žeber a plic
1 cibule
kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)
špetka tymiánu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
5 lžic vinného octa
1 lžíce másla
2 lžíce červeného nebo bílého vína
troška strouhané citrónové kůry
1 lžička zavařených brusinek
3 kostky cukru
hladká mouka a máslo na jíšku
případně citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, zeleninu očistíme a pokrájíme. V kastrolu na másle zpěníme cibuli, přidáme kořeněnou zeleninu, pepř, nové koření, tymián a vinný ocet. Zasmažíme. Maso (nejlépe naložené) otřeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do kastrolu, pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení ho podléváme. Když maso změkne, vyndáme ho na mísu. Do omáčky přidáme 2 lžíce vína, špetku strouhané citrónové kůry, brusinky. 2 kostky cukru polité vodou necháme v malém kastrůlku zhnědnout a vychladlé zalijeme vývarem nebo vodou, povaříme a vlijeme do srnčí omáčky. Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku a zahustíme jí omáčku. Přidáme ještě jednu kostku cukru a vše zamícháme, povaříme a pak propasírujeme přes síto. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme na zbylou směs v sítě asi 2 lžíce vody a do omáčky přes síto promačkáme. Pokud je příliš řídká, přimícháme ještě trochu jíšky. Omáčka má mít sladkokyselou chuť, pokud je málo kyselá, přidáme citrónovou šťávu.
Podáváme s knedlíkem, porce ozdobíme kolečky citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 12,377x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.67 (počet: 3) 8.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí ragú


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist