Husa s jablečnou nádivkou

Suroviny

1 husa (2-2,5 kg)
250 g jablek
8 krajíců toastového chleba
250 g cibule
30 g másla
2 vejce
125 ml mléka
¼ lžičky majoránky
1 svazek petrželky
sůl, pepř
500 ml červeného vína
2-3 lžíce jablečného pyré
3-4 lžíce hotové jíšky

recept nemá fotografii

Postup

Jablka omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i toastový chléb. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky, opečeme ji asi 2 minuty v pánvi na rozehřátém másle. Pak ji vyjmeme a na zbylém tuku opečeme chléb. Troubu předehřejeme na 180.C (horkovzdušnou na 160.C). Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme ke chlebu. Zalijeme vejcem rozšlehaném v mléce a máčíme asi 10 minut. Vmícháme jablka a cibuli. Osolíme a okořeníme. Husu omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme nádivkou a sešijeme nebo uzavřeme jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme 250 ml horké vody a pečeme asi hodinu. Pak ji opatrně obrátíme a pečeme další 2 hodiny. Během pečení ji podléváme vínem a přeléváme výpekem. Když je husa propečená, vyjmeme ji z pekáče, že šťávy sebereme tuk a výpek propasírujeme. Přidáme 2-3 lžíce jablečného pyré, zahustíme hotovou jíškou a krátce prohřejeme. Husu naporcujeme.
Podáváme s nádivkou, posypanou čerstvou, najemno nasekanou petrželkou a přeléváme omáčkou. Můžeme servírovat se zeleninovým salátem a plněnými pečenými jablky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,237x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 6) 8.33 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa s jablečnou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist