Králík na višních

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce višňového džemu
200 ml červeného vína
100 g vypeckovaných višní (čerstvých nebo mražených)
špetka tymiánu
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Mírně ho osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak králíka potřeme džemem a podlijeme červeným vínem. K masu přidáme omyté višně, tymián, jalovec a bobkové listy. Pekáček přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 minut při 180.C. Během pečení králíka poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pekáček odklopíme a maso dopečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory, můžeme zdobit listy rukoly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 247x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,33 (počet: 3) 9,33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na višních


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist