Husa pečená po staročesku
Suroviny
1 husa
kmín
sůl




Postup
Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla. Je-li tučná, odstraníme předem sádlo a v kastrůlku můžeme vyvařit. Husu dáme do trouby a za stálého polévání ji pečeme. Je-li třeba, během pečení opatrně sbíráme sběračkou tuk. Když husa zčervená, obrátíme ji, propícháme na prsou, pod křídly a kolem stehen a pečeme dočervena. Pak slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní, bude mít křehkou a křupavou kůrku.
Podáváme s dušeným zelím a houskovými knedlíky, nebo s novými bramborami a okurkovým salátem.
Poznámka: původně se husa napřed opekla na kamnech z obou stran, opatrně se sebral tuk a pak teprve se dávala péct do trouby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 229x

Komentáře receptu Husa pečená po staročesku
anonym: | 17. října 2010 |
¨to bude bašta. JEDU DO KAUFLANDU..... |
|
anonym: | 23. září 2007 |
Je to super. | |
anonym: | 23. září 2007 |
Bomba |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!
Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.
Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.
Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.
Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!