Husa pečená po staročesku

Suroviny

1 husa
kmín
sůl

ukázka receptu Husa pečená po staročesku
Posunovut vlevo
ukázka receptu Husa pečená po staročesku
Posunout vpravo

Postup

Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla. Je-li tučná, odstraníme předem sádlo a v kastrůlku můžeme vyvařit. Husu dáme do trouby a za stálého polévání ji pečeme. Je-li třeba, během pečení opatrně sbíráme sběračkou tuk. Když husa zčervená, obrátíme ji, propícháme na prsou, pod křídly a kolem stehen a pečeme dočervena. Pak slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní, bude mít křehkou a křupavou kůrku.
Podáváme s dušeným zelím a houskovými knedlíky, nebo s novými bramborami a okurkovým salátem.

Poznámka: původně se husa napřed opekla na kamnech z obou stran, opatrně se sebral tuk a pak teprve se dávala péct do trouby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,548x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.19 (počet: 52) 9.19 52 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa pečená po staročesku

anonym: Sunday, October 17, 2010
¨to bude bašta. JEDU DO KAUFLANDU.....
anonym: Sunday, September 23, 2007
Je to super.
anonym: Sunday, September 23, 2007
Bomba

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist