Krocan nadívaný

Suroviny

1 krocan
máslo
slanina

nádivka:
2 žemle
sladká smetana
2 vejce
30 g másla
asi 60 g šunky
kousek slaniny
několik pistácií

recept nemá fotografii

Postup

Krocana očistíme, opereme a osušíme, nasolíme a kůži kolem volete podpíchneme. Žemle nastrouháme a pokropíme metanou. Přidáme žloutky, máslo, šunku a slaninu nakrájené nadrobno a spařené a podélně nakrájené pistácie. Vše dobře promícháme. Pokud je nádivka tuhá, přilijeme ještě lžíci smetany. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky. Nádivkou pak naplňujeme lžičkou volátko, po naplnění ho zašijeme. Krocana položíme na pekáč zády vzhůru, podlijeme a dáme pod něj kousek másla a nakrájené slaniny. Na plotně ho prudce opečeme, pak odebereme asi 2/3 šťávy a dáme krocana péci do trouby. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme. Když je krocan upečený, smícháme podle potřeby výpek s odebranou šťávou.
Podáváme s dušenou rýží a kompotem nebo s bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,862x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 4) 7.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krocan nadívaný

anonym: Wednesday, December 28, 2011
JAK DLOUHO SE KROCAN PECE? A NA KOLIK STUPNU?

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist