Sladkokyselé maso

Suroviny

600 g vepřového masa
1 malá plechovka ananasu
1 malá salátová okurka
1 zelená paprika
1 menší cibule
1 lžíce sojové omáčka
2 lžíce octa
solamyl
mletý zázvor
3 lžíce oleje
2 lžíce kečupu

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso (nejlépe z kýty) nakrájíte na proužky asi 1 cm silné. Připravíte si marinádu z 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžic solamylu rozmíchaných s vodou a 1 rovné lžičky mletého zázvoru. Maso promícháte s marinádou a necháte několik hodin v chladnu marinovat.
Očistíte si si zeleninu - cibuli, okurku, zelenou papriku a nakrájíte ji na malé kostičky. Nejprve osmažíte na pánvi maso asi na dvou lžících oleje. Potom si maso předáte z pánve pryč a na stejné pánvi osmažíte zeleninu tj. cibulku, salátovou okurku a papriku. Ke konci úpravy zeleniny přidáte ananas (také nakrájený na kostičky). Zamícháte a úplně na závěr přidáte k zelenině osmažené maso, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, promícháte a necháte ještě trochu prohřát. Vhodnou přílohou je rýže.

Další varianty:
Místo vepřového masa lze použít sojové maso - při jeho úpravě postupujeme obdobně, jde-li o neochucené sojové maso, doporučujeme povařit jej alespoň 15 minut v jakémkoliv masovém vývaru z kostky, potom scedit, nechat vychladnout a dále upravovat jako vepřové maso.
Místo mletého zázvoru lze použít i čerstvý nastrouhaný zázvor. Jídlo potom dostane výraznější chuť i vůni, vzhledem k ceně čerstvého zázvoru se ovšem trochu prodraží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,330x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sladkokyselé maso


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist