Kečupová ryba

Suroviny

1000 g kapra nebo mořské štiky
sůl, pepř,
trochu másla, citronová šťáva
100 g zelené papriky
100 g cibule
100 g žampionů
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Rybu rozporcujeme, umyjeme, osušíme, posolíme, popepříme, pokapeme citronem a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím si nakrájíme žampiony na plátky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Plátky ryby rychle opečeme z obou stran na pánvi na troše oleje a předáme do zapékací misky, do které jsme na dno položili dva tenké plátky másla. Na zbylém oleji na pánvi rychle opečeme cibuli, žampiony, zelenou papriku. Když vše trochu změkne, přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci bílého vína, případně ještě trochu citronové šťávy a 2 - 3 minuty podusíme. Všechno potom nalijeme na rybu připravenou v zapékací misce a dáme společně na chvíli (10 - 15 minut) podusit do trouby.
Příloha: jakákoliv (brambory, rýže, chleba...)

Poznámka z praxe: takto upravená ryba chutná i strávníkům, kteří ryby jíst jinak nemusí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 375x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kečupová ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist