Pórek s masem

Suroviny

200 g libového vepřového masa
3 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička vegety
sůl
olej na smažení
1 lžíce škrobové moučky
1 bílek

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso (nejlépe z kýty) nakrájejte na malé proužky velikosti malíčku. V misce rozmíchejte lžíci škrobové moučky se lžící vody a bílkem a do této směsi zamíchejte maso. Vše nechte v chladnu asi 20 minut odpočinout. Zatím si nakrájejte pórky na silnější kolečka. Na pánvi rozehřejte olej, vložte na něj maso a rychle míchejte, aby se kousky masa oddělily od sebe. Až maso zbělí, přidejte ještě trochu oleje a všechen pórek. Aby pórek rychleji změkl, hned jej posolte, za chvíli začne jakoby uvadat. Potom přidejte sójovou omáčku a vegetu, promíchejte a smažte ještě asi dvě minuty. Vhodnou přílohou je rýže. Chutný k tomuto jídlu je také kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 090x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pórek s masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist